Hej Stenstorp!

Så var det dags att utöka Falbygdsområdet till en plats utöver Floby: Stenstorp! Torsdag den 14 april bjöd vi in till Stenstorps bibliotek och slöjdande i olika material och tekniker.

Mycket tack vare att Sabine, diakon i Stenstorp, berättat om träffen på de språkcaféer som kyrkan ordnar ihop med Röda korset, kom det många redan detta första tillfälle på orten. Och det handarbetades flitigt! Det täljdes kalligrafipennor och skrevs med kaffe (i brist på bläck), smörknivar blev till och en maskot till Ta i hand! Att tälja bara för täljandets skull kan ju dessutom vara minst lika viktigt som att det ska ”bli något”. Sen vävde vi runt, både i rockring och på tallrik. Stickade och virkade. Och så broderades det! Vilket är lite extra roligt just i Stenstorp där Gunvor Johdets bonadssamling finns. Vi fick se prov på yttigaste pyttigaste silkesstygn som Kamila bemästrade briljant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s